Waterberg Welfare Society

De Waterberg Welfare Society (WWS) is in 2000 opgericht om hulp en steun te bieden aan iedereen in de Waterberg-regio die besmet is met hiv/aids of op een andere manier met de gevolgen van de ziekte in aanraking is gekomen. De WWS geeft onder meer voorlichting ter preventie en om het bewustzijn te vergroten. Daarnaast heeft ze een thuiszorgproject en onderhoudt ze een programma speciaal gericht op weeskinderen en andere kwetsbare jongeren uit de omgeving.

Ook houdt de WWS zich bezig met Prevention of Mother to Child Transmission (PMTCT), oftewel het voorkomen van besmetting via moeder op kind. Dit onderdeel van WWS-programma wordt door onze stichting Vaalwater Kraamkliniek financieel ondersteund.

Het project
Om inhoud te geven aan de PMTCT heeft de Waterberg Welfare Society een verpleegkundige/verloskundige in dienst. Deze verpleegkundige, die gespecialiseerd is in de aidspreventie, wordt betaald door onze stichting Vaalwater Kraamkliniek. Dankzij de structurele bijdragen van onze sponsors lukt het de WWS zo om het aantal hiv-besmettingen van moeder op kind te beperken.

De taken die de verpleegkundige daartoe verricht zijn:

  • Voorlichting geven;
  • opsporing door het testen van zwangere vrouwen;
  • het verstrekken van hiv-remmers aan zwangere vrouwen en de pasgeboren babys;

Behalve het salaris van de verpleegkundige draag de stichting ook financieel bij aan de aanschaf van apparatuur en andere benodigde middelen.

Voor meer informatie kijk eens op de site van de Waterberg Welfare Society.