Wat gebeurt er in Vaalwater?

Zoals bekend ondersteunt onze stichting een organisatie in Vaalwater, de Waterberg Welfare Society. Naast de preventie van HIV/AIDS overdracht van moeder naar kind, het onderdeel wat wij financieel ondersteunen, vinden er bij deze organisatie nog veel meer activiteiten plaats waaronder scholing en voorlichting. Indien u geïnteresseerd bent in een overzicht over de wijze waarop zij hieraan vormgeven, klik dan hier.

door Harry Vestjens, penningmeester

Bewateringsinstallatie

Bij ons bezoek aan ons project in Vaalwater in Zuid-Afrika hebben wij beloofd ons in te zetten (naast onze reguliere doelen) fondsen te werven voor de aanleg van een bewateringsinstallatie op een groenteveld.

Het doel van dit project is drieledig:

  • 1. De verbouw van groenten voor eigen gebruik
  • 2. De verkoop van het overschot.
  • 3. Aids-patinten leren hoe groenten te verbouwen en de installatie te onderhouden.

Door de royale donaties van de Lions Helden en de stichting 'Eén Aarde' te Asten kunnen we zelfs participeren in het instructiegedeelte, wat ons natuurlijk zeer aanstaat.

Onze bijdrage bestaat dus uit het financieren van de aanschaf van de watertanks, de pompen, de leidingen en het betalen van de trainer(s). Wij denken dat dit een alleszins (gezondheid, inkomen en ontwikkeling) goede besteding van onze middelen is.

Wij danken onze donateurs en we zullen als de installatie geplaatst is foto's opsturen en op onze site - www.vaalwaterkraamkliniek.com - plaatsen.

.